hoed  Út Gardiske nummer 20

Hier is hij weer Ut Gardiske van de Steinder Garde.

In de bekende opzet zoals u gewend bent, maar wel met iets meer pagina’s.

Ut Gardiske verschijnt vanaf nu vlak voor het de start van het nieuwe seizoen op de 11de van de 11de. Als opwarming voor de vasteloavesvierders bij wie het langzaam aan alweer begint te kriebelen.

Met verhalen en foto’s kijken we nog eens terug op een geweldig vastelaovesseizoen in het Steinder Bokkeriek. De geweldige Prinsen, de Gulden Humor in Stein, de Bok en Geit, hele mooie optochten, en een confetti-bucket challenge zorgde voor nog extra kleur en sfeer. Maar ook buiten de vastelaovend waren er tal van leuke activiteiten zoals de Meimarkt, de jubileum Gardist, autoracen in Urmond en het jubileum van de Bésje van Stein waarbij de Gardisten aanwezig waren.

Toch was het afgelopen seizoen voor de Steinder Garde ook een periode waar de leden samen weer eens goed in de spiegel hebben gekeken. Het voortdurend enthousiasme binnen de vereniging zorgde ook voor het spreekwoordelijk “teveel hooi op de vork nemen”. Op weg naar het jubileumjaar van 2019 is er rustig en in goed overleg gesproken over de toekomst van de Steinder  Garde. Even “Garde, op de plaats rust”

Vanuit een nieuwe planning zijn er ter voorbereiding op het nieuwe seizoen een aantal acties opgestart. De Paarden voor de Gouden Koets hebben een opknapbeurt gehad. Maar ook de uniformen van de Steinder Garde zijn in de revisie. Meer hierover verderop in deze uitgave.

Voor de positieve bedrage aan deze uitgave heeft onze inmiddels beroemde Gardedichter een mooie tegeltekst ingediend.

Neem even de tijd en lees hoe Gardisten tegen elkaar racen, op een “babyborrel” aanwezig zijn en een echte Prins de hand schudden.

Wij wensen u Gardioos veel leesplezier.

Op nao de 11de van de 11de

De redactie

PS, Wij hopen dat uw deurmat niet beschadigd is door deze extra dikke uitgave van ut Gardiske.

Gardiske 2017 oktober cover 2 (klik op de afbeelding om te lezen) 

Nieuwsgierig naar de afgelopen jaren? kijk dan onder Ût Gardiske op de site

   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.