hoed  Út Gardiske nummer 19

Fantastisch, Sjiek, Geweldig, Wunderbar.

Zomaar vier woorden die in het afgelopen seizoen met grote regelmaat zijn uitgesproken. Het gaat dan om de beleving van onze mooie Limburgse Traditie. Een feest waar we met zijn allen ieder jaar graag weer inrollen. Waarin we ons laten meeslepen door lachwekkende onnozeligheid, ons ontspannend druk maken om 11 keer niks en het gezelligheidsvirus ons allemaal te pakken krijgt.

“Vastelaovend”

Even de dagelijkse sleur vergeten. Van ons zelf opjagen, het moeten gaan werken en telkens weer terugkerende beelden van de ellende en angst in de wereld.

Fantastisch, Sjiek, Geweldig, Wunderbar. Al was het een heel erg kort seizoen dit jaar. De kerstballen waren nog niet uit de boom gehaald en de oliebollen waren nauwelijks achter de kiezen toen de eerste Prins alweer werd uitgeroepen in januari. In deze editie zoals vanouds een impressie van het heerlijke vastelaovesseizoen 2015-2016.

In deze uitgave ook aandacht voor het nieuwe hart van Stein wat komend jaar geopend zal gaan worden en waar de inwoners van Stein vol verwachting naar uitkijken. Het zal “ons Stein” helemaal gaan veranderen. De tijd blijft niet stil staan. Ook niet voor ons Erelid Paul die aangenaam verrast werd door zijn eigen Moezebend.

Een andere aanstaande feestelijke happening dit jaar is de jubileum editie van 1x11 Jaar Gardist. Het heerlijke Gardebier.

In deze editie dus nog eens eventjes (na)genieten van alle heerlijke feestelijkheden. En voor de mensen die graag de laatste nieuwtjes willen weten………… Heet van de naald; wordt Stein een bedevaartsoord.

Neem een kop koffie of thee, een glas wijn of een Gardist, schuif onderuit en lees deze nieuwste voorjaars uitgave van ’t Gardiske.

Wij wensen iedereen Gardioos veul laesplezeer,
 
De redactie
 

Gardiske 2016 juni cover (klik op de afbeelding om te lezen) 

Nieuwsgierig naar de afgelopen jaren? kijk dan onder Ût Gardiske op de site

   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.